Angrer nordmenn på å ikke ha benyttet kondom?

Angrer nordmenn på å ikke ha benyttet kondom?

Etterpåklokskap er den mest eksakte vitenskap.
Hvor kjøper nordmenn kondomer? Leser Angrer nordmenn på å ikke ha benyttet kondom? 2 minutter Neste Covid-19, intimitet og kontakt

Mange av oss har sikkert opplevd selv, eller i det minste hørt historier, om den klassiske «walk of shame» hjem etter en fuktig natt på byen en deilig duggfrisk sommerdag. Noen av historiene bringer gode minner tilbake, andre minner du kanskje helst skulle vært foruten. Uansett, har du noensinne tenkt over om du har angret over å ikke ha brukt kondom før?

Dersom svaret ditt er ja, så er du ikke alene. Overaskende mange av oss sitter i samme båt. Vi spurte nylig nordmenn om nettopp dette i en spørreundersøkelse, og 1 av 3 (!!!) svarte at det har angret på å ikke ha brukt kondom ved minst én anledning. Det er mange, litt uheldige, minner!

Er det forskjell mellom menn og kvinner?

Det er flere grunner til å angre over å ikke ha benyttet kondom, hvor uønsket graviditet og kjønnssykdommer er de mest vanlige. Men er det forskjell i anger mellom kjønnene? Det ser ikke sånn ut. Menn (33%) og kvinner (31%) ser ut til å angre i relativt like stor grad.

Hva med regionale forskjeller i det langstrakte land?

Så det er ikke så store forskjeller mellom menn og kvinner, men er det geografiske forskjeller i Norge? Svaret på det er ja. Oslo, Troms og Finnmark og Trøndelag ligger på norgestoppen i antall klamydiatilfeller. Hovedstaden står for nesten 20% av alle klamydiatilfellene årlig.

Det er derfor ikke overaskende at Oslo scorer høyt også når det gjelder anger over å ikke har brukt kondom. Faktisk så svarer nesten 1 av 2 (49%), at de har angret en eller flere ganger. Men Oslo må se seg slått at Vestlandet. Rogaland tar en knusende seier og «angre»-gullmedaljen hvor nesten 2 av 3 (63%) svarte at de har en angrehistorie på lur. Bergensere liker å skryte på seg seiere over Østlandet, men på akkurat dette punktet så er det nok en seier med en litt vond bismak …