6 tegn på opphisselse

6 tegn på opphisselse

Under overflaten.
Kroppens erogene soner Leser 6 tegn på opphisselse 4 minutter Neste Vitenskapen bak attraksjon

Når du får øyekontakt med noen du er tiltrukket av, er det begrenset hva du kan gjøre for å unngå å avsløre det. Selv med et pokerfjes kan en rødfarge i ansiktet, utvidede pupiller og noen få andre visuelle tegn avsløre at du liker det du ser.

Og før du blir irritert på deg selv fordi du ikke kan skjule dine indre følelser - noe som kan føles overveldende pinlig når du snakker med en du liker eller er på en første date - bør du være klar over at disse fysiske tegnene på opphisselse ikke er noe å skamme seg over. I noen tilfeller kan de få deg til å virke mer tiltrekkende på den du er forelsket i.

1. Rødming

Du er sikkert mer enn klar over at et rødmende ansikt kan avsløre dine indre følelser, spesielt når det er snakk om en forelskelse. Det skyldes at adrenalin frigjøres i kroppen når du føler følelser som flauhet, opphisselse eller skam. Og selv om et rødt ansikt kanskje bare gjør deg enda mer flau, kan denne ufiltrerte visningen av følelsene dine bidra til å bygge tillit, ifølge Psychology Today. En studie fra 2009 viste også at folk har en tendens til å se positivt på folk som rødmer - så det røde ansiktet ditt kan faktisk gjøre deg en bjørnetjeneste.

2. Utvidelse av pupillene

Pupillene dine utvides når du ser noe du liker: Dette er en av de første morsomhetene om kroppsspråk du sannsynligvis har hørt, og vitenskapen bak påstanden holder vann. Forskning av dette fenomenet er flere tiår gamle, men en studie fra 2017 viste at pupillene ikke bare utvides når folk ser et bilde av en attraktiv person, men at de også utvides uavhengig av om bildet viser en påkledd person eller ikke.

3. Økt blunking

Det er også mer sannsynlig at du blunker mer når du er opphisset, ifølge en japansk studie fra 1999 - og dette skyldes sannsynligvis at en høy blunkefrekvens er forbundet med spenning eller stress: Kroppen forbereder deg på action.

4. Nysing

Har du noen gang opplevd at du må nyse når en opphisset situasjon er like rundt hjørnet? Ikke vær for rask til å skylde på allergi. En studie publisert i 2008 viste at nysing kan utløses av orgasme eller seksuelle forestillinger, ettersom det er en reaksjon fra det parasympatiske nervesystemet. Denne egenskapen kan være genetisk, ifølge forskerne, men det er vanskelig å si siden forskningen (og diskusjonen) om fenomenet er så begrenset.

5. Endringer i duften

Utover et sniff på håndleddet etter at du har påført parfyme eller sjekket pusten din, er du sannsynligvis ikke så bevisst på hvordan du lukter i løpet av dagen (med mindre du for eksempel nettopp har avsluttet en hard treningsøkt). Men ifølge en studie utført av University of Kent i 2020 kan menn lukte når kvinner er opphisset. Men det er ikke så skummelt som det kanskje høres ut: Forskningen (som på en ikke fullt så sexy måte involverte svette i armhulene) viste nemlig at heteroseksuelle menn var mer tilbøyelige til å bli tiltrukket av duften av heteroseksuelle kvinner som var opphisset, enn de som følte seg helt normale. Det viser seg at litt nervøs svette kan gjøre deg godt på en date.

6. Hodepine

Hvis du noen gang har funnet noen så tiltrekkende at du har fått fysiske smerter av det, er du ikke alene. En studie fra 2006 fikk forskerne til å forstå at hodepine og seksuell lyst påvirkes av det samme kjemiske stoffet i hjernen, og de så at deltakere som led av migrene generelt opplevde høyere grad av seksuell opphisselse, selv om menn hadde høyere forekomst enn kvinner. Deltakere med hyppig spenningshodepine opplevde også en høyere grad av opphisselse, men ikke like høy som de med migrene. Ifølge American Migraine Foundation kan noen mennesker også lide av pre-orgasmisk og orgasmisk hodepine - også kalt "sexhodepine". Hvis disse smertene blir så uutholdelige at de påvirker sexlivet ditt, bør du snakke med legen din, som kan hjelpe deg med å finne den beste behandlingen.